Top navigatie

Boeklancering 'Droom van een Kind' op 1 juni, de Internationale Dag van het Kind

Ons nieuwste beeldboek 'Droom van een Kind' is van de persen gerold. Hoera! Om dat te vieren, organiseren we een feestelijke babyborrel. Daarop stellen we het boek voor aan het grote publiek en kun je vragen stellen aan de auteurs. Welke dag is daar beter geschikt voor dan 1 juni 2018, de Internationale Dag van het Kind?

Iedereen mag een kinderwens hebben

'Droom van een kind'. Juist ja, gebiedende wijs.
Het betekent: droom nu maar even. Je mag.
Een kinderwens is universeel en menselijk.
Ook voor personen met een verstandelijke beperking.

Onze collega Cathy De Feyter vindt dat personen met een beperking ook recht hebben op informatie rond kinderen krijgen, om te kunnen praten over hun gevoelens. Samen met illustratrice Saar De Buysere ontwikkelde ze het beeldboek “Droom van een kind”. Dit bevat enkel tekeningen en helpt personen met een beperking en hun ondersteuners om te praten over de gevoelens die samen gaan met een kinderwens. Het geeft geen ethisch oordeel over kinderen mogen krijgen of niet. Wel over  het recht om over je gevoelens te mogen praten, ook als je omgeving het daar moeilijk mee heeft.

Boekvoorstelling op 1 juni 2018

Op 1 juni 2018, de Internationale Dag van het Kind, stellen we ons beeldboek 'Droom van een kind' trots voor aan de wereld, tijdens een heuse babyborrel.

Waar en wanneer? 
Bij Konekt, Koning Boudewijnstraat 51, 9000 Gent. Dit is vlakbij het station Gent-Sint-Pieters. We starten om 14u.

Zou je er graag bij zijn?
Gelieve je komst te bevestigen bij info@konekt.be of 09 261 57 50.

Bestel het boek in de webshop
Lukt het niet om naar de babyborrel te komen? In onze webshop kun je het boek bestellen.
https://konekt.be/nl/product/droom-van-een-kind

Waarom een beeldboek?

Rond bepaalde thema’s heersen er taboes. Omdat ze privé zijn of botsen met normen en waarden. Of risico's inhouden. Voor ondersteuners is het soms moeilijk het gesprek aan te gaan wanneer bepaalde levensthema's zich aandienen. Beeldboeken kunnen dit gesprek op gang trekken. De tekeningen helpen linken leggen tussen verschillende gedachten die in iemands hoofd omgaan. Door te praten over tekeningen uit het boek, kom je samen op een verhaal. Konekt ontwikkelde samen met partners verschillende beeldboeken rond levensthema's als palliatieve zorg, dementie, kinderwens en rouwverwerking.
Lees meer over de beeldboeken van Konekt

Over de auteurs

Cathy De Feyter
Cathy studeerde orthopedagogiek aan de Universiteit Gent en Seksuologie aan de KU Leuven. "Ik ontwar knopen. Als je taal kunt geven aan je gevoel, dan kun je bewuster dingen doen. En het lucht op. Daarom geef ik vorming over thema's waar mensen met een beperking en professionelen wel eens op botsen, in de knoop mee zitten, thema's die heel wat vragen oproepen. Over seksualiteit. Over kinderwens."

Saar De Buysere
Saar studeerde beeldende kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en is freelance beeldend kunstenaar/illustrator/vormgever. "Ik denk in beelden. Daarom staat hier geen quote."