Top navigatie

Over ons

Leef voluit in een inclusieve wereld

Beeld je in: je bent twaalf jaar en je wil kleuterjuf worden.
Of professioneel danser.
Dat kan niet. Want je hebt een verstandelijke beperking.

Personen met een beperking worden onbewust uitgesloten. Ze krijgen vaak niet de kans om een actieve rol op te nemen in de maatschappij. Voluit leven in een inclusieve wereld, dat is waar Konekt voor gaat. Via vorming, activiteiten, dans en sensibilisering versterken we personen met een beperking, maar ook hun netwerk.

Activiteiten

Een groot deel van de werking van Konekt draait rond vorming, opleiding en workshops. Ze geven personen met een beperking de kans om los te komen van hun dagdagelijkse ritme, patronen en omgeving. Een nieuwe context schept kansen om te leren.

Werk vanuit je talent
Doe een job in een gewone werkomgeving

Het is gemakkelijker om je dromen na te jagen wanneer je een goed zicht hebt op je sterktes. In onze talent-trajecten gaan we samen op zoek naar het talent van de deelnemers. Waar zijn ze goed in? Wat doen ze graag? Hoe kunnen ze vanuit dit talent een bijdrage leveren aan hun omgeving?
Lees meer

Raak uit de knoop
Ga aan de slag met thema’s die dicht op je vel zitten

Rond bepaalde thema’s heersen er taboes. Omdat ze privé zijn of botsen met normen en waarden. Omdat ze een risico inhouden. Voor ondersteuners is het niet vanzelfsprekend om thuis te zijn in die veelheid aan thema’s, of om onmiddellijk het gesprek aan te gaan wanneer een bepaald levensthema zich aandient. Onder de noemer 'Raak uit de knoop' gaan we aan de slag met levensthema’s die dicht op je vel zitten.
Lees meer

Verbind vanuit je passie
Ontdek en ontwikkel je talent samen met anderen

Konekt streeft ernaar dat personen met een beperking in hun volle kracht staan en een actieve rol opnemen in de samenleving. Bij alle activiteiten, workshops en cursussen focussen we op veerkracht en talenten. En uiteraard ook op plezier.
Lees meer

Maak de wereld inclusief
Zet stappen naar een wereld voor iedereen

We streven  ernaar dat personen met een beperking een actieve rol opnemen in de maatschappij en dat de samenleving vanzelfsprekend rekening houdt met hun noden. Met verschillende projecten en campagnes zetten we de samenleving in beweging richting inclusie.
Lees meer

Wie is wie?

Ontdek hier de personen achter Konekt

Vrijwilliger worden?

In de prijzen

2017: Prijs voor sociaal-cultureel volwassenenwerk van de Provincie Oost-Vlaanderen
Met de Prijs voor sociaal-cultureel volwassenenwerk zet Oost-Vlaanderen initiatieven in de kijker die bijzondere inspanningen leveren voor het sociaal-cultureel volwassenenwerk in de provincie. In 2017 mocht Konekt het beeldje in ontvangst nemen. De jury loofde onze voortrekkersrol om verschillende vormingsorganisaties die werken voor mensen met een verstandelijke beperking samen te brengen tot wat Konekt vandaag is.

2017: M-award en internationale erkenning voor Onbeperkt Mediawijs
Op 28 september 2017 vierde Mediawijs - het Vlaamse Kenniscentrum Mediawijsheid - haar vijfde verjaardag. Met 5 M-awards zette Mediawijs scholen, overheden, organisaties en bedrijven die creatief omgaan met media en ict in de bloemetjes. Onze opleiding ‘Mediacoach, voor duo's met en zonder beperking’ ging aan de haal met de award voor Mediawijs Educatief Project. Een week later trok coördinator Tom Van Hoey naar de All Digital Awards in Barcelona, waar hij genomineerd was als beste e-facilitator. Lees meer over het project Onbeperkt Mediawijs.

2017: Platform-K wint Social Grow Sessions
In de Social Grow Sessisons worden sociaal ondernemers geholpen bij het bedenken, uitwerken of opschalen van hun maatschappelijke innovatie. Het initiatief komt van Janssen en Johnson & Johnson Benelux en wordt uitgewerkt samen met Sociale InnovatieFabriek en Social Enterprise NL. Voor de editie van 2017 werden tien kandidaten uit Vlaanderen en Nederland geselecteerd, die een intensief begeleidingstraject volgden. Onze danscompagnie Platform-K werd samen met De Sociale Supermarkt en Rising You bekroond met een geldprijs van 10.000 euro. Lees meer over Platform-K.

2017: Prijs op Luck Trimmer Festival in Berlijn voor Platform-K
Lucky Trimmer is een non-profit-organisatue die hedendaagse dans, danstheater en artistieke performances promoot. Op het Lucky Trimmer Festival in Berlijn ontving Platform-K 500 euro voor de dansvoorstelling Monkey Mind, die we konden besteden aan de ontwikkeling van opvolger Common Ground.

2017: Konekt genomineerd voor Samenlevingsprijs Stad Gent
Met de Samenlevingsprijs huldigt de Stad Gent elke twee jaar mensen en organisaties, die zich belangeloos inzetten voor het samenleven in de stad, met oog voor het welzijn, de gezondheid en gelijke kansen voor haar inwoners. Konekt was samen met twee andere organisaties genomineerd in de categorie Social Profit. Uilenspel, dat buurtgerichte schoolse ondersteuning biedt aan kinderen uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen, werd winnaar in deze categorie.