Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigatie

De Roze Joker

Bij de Roze Joker kunnen holebi’s elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer. We werken op verschillende manieren rond het holebithema: een holebifilm bekijken en bespreken, ouders die komen vertellen over hoe omgaan met een zoon of dochter die holebi is, coming-out bij vrienden, ...

Wat is De Roze Joker?

We zijn een praat - en ontmoetingsgroep voor holebi’s met een beperking. Mensen die een fysieke beperking hebben zijn ook welkom. De Roze Joker is bedoeld voor holebi’s, ook voor mensen die nog niet duidelijk weten of ze holebi zijn.

Wat doet De Roze Joker?

  • Bij de Roze Joker kunnen holebi’s elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer.
  • We organiseren zes activiteiten per jaar: altijd op zaterdag, 3 namiddagen en 3 volledige dagen.
  • De activiteiten staan los van elkaar. Een maand voor elke activiteit krijg je een uitnodiging. Je kiest elke keer of je wil deelnemen of niet.
  • We nemen ook deel aan holebi - activiteiten georganiseerd door andere organisaties bv. De Antwerp Pride.
  • De Roze Joker richt zich naar voor holebi’s, maar ook wie nog niet weet of hij/zij holebi is, is welkom.

Wil je graag uitgenodigd worden voor de activiteiten?

Bel dan naar Konekt op  09 261 57 50 of stuur een e-mail naar derozejoker@konekt.be.
We geven je dan meer uitleg en houden je op de hoogte.

De Roze Joker-ambassadeur Luc komt op voor meer aandacht voor holebi's met een beperking (VRT NWS)

Het verhaal van Sofie

"Hallo, ik ben Sofie. Onlangs wou ik voor het eerst naar de Roze Joker komen. Ik zat met heel veel vragen. Wat gaat de buitenwereld denken? Ik wist niet hoe mensen zouden reageren. 

Ik ben lang voor mannen én vrouwen geweest, maar nu val ik alleen nog op vrouwen. Ik ben blij dat de Roze Joker bestaat om te kunnen praten over mijn gevoel. Ik zou graag vrouwen leren kennen. Ik wil er graag naartoe, maar het is moeilijker nu ik een nieuwe weg insla als holebi.  Ik stuurde mijn vragen naar Hilde omdat ik weet dat ik me niet moet schamen, maar het soms toch moeilijk is. 

Ik voel dat ik gelukkig ga zijn, maar het is een grote stap nu ik weet wat ik wil. Hoe zeg ik dat aan mijn mama? Ik denk dat ze het wel zou aanvaarden, maar ze zou het er wel moeilijk mee hebben. Ik wou eens samenwonen met een meisje in Gent, maar toen zei ze “Neen, zo ben je niet”. Dan is het toch niet gelukt met die vriendin en ben ik dat huisje kwijtgeraakt. Ik woon nu alleen.

Ik heb een lange weg afgelegd met verdriet en geluk. Ik ben nu een beetje bang om mij te binden, maar wil toch graag terug iemand vinden. Je zegt niet zomaar “ik ben lesbisch”, daar gaan jaren over, dit groeit in je. Nu geef ik het eindelijk een naam: lesbisch zijn en dat voelt heel fijn."

Mister Gay-finalist Kiren maakte komaf met de drempels die holebi's voelen in het BuSO.

Toen Kiren nog een jonge puber was, merkte hij dat hij anders was dan de andere jongens in zijn klas. In 2019 schopte hij het tot de finale van Mister Gay Belgium. Met zijn deelname wilde Kiren komaf maken met de drempels die jongeren in het BuSO voelen om zich te outen. De Roze Joker steunde zijn kandidatuur en interviewde hem over zijn motivatie.

Bekijk hier het interview met Mister Gay-kandidaat Kiren