Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigatie

Tools voor leerkrachten, jobcoaches en leerloopbaanbegeleiders

Konekt ontwikkelde de voorbije jaren heel wat expertise rond duaal leren voor jongeren met een verstandelijke beperking en/of ASS. In onze praktijkgerichte opleidingen krijgen jongeren zicht op hun talenten en werkpunten. Hun zelfwaarde stijgt, ze breiden hun sociaal netwerk uit en ze verhogen hun kansen op een duurzame job.

Tijdens de trajecten focussen we op talentgerichte en persoonlijke ontwikkeling. Op jobmatching, jobcrafting en oplossingsgericht coachen. Hoe dat precies gebeurt, ontdek je in deze tools.

Heb je nog vragen? Of wil je graag samenwerken?
Contacteer miriam.hemelsoet@konekt.be

Talent in opleiding. Duaal leertraject voor jongeren met een verstandelijke beperking

Het opleidingsmodel van Co-begeleider in een bedrijf bestaat uit 28 dagen: 11 opleidingsdagen in groep, 3 opleidingsdagen in een oefenbedrijf en 14 dagen stage in een bedrijf. Tijdens het traject werken we groepsgericht rond 4 leerlijnen:

  • Talentontwikkeling
  • Coachen van werkkwaliteiten
  • Vakcompetenties: kennis en vaardigheden leren om (deel)taken te doen en zelfstandig te werken
  • Individuele trajecten

In deze bundel leggen we uit hoe we concreet aan de slag gaan. We leggen de filosofie en werking van het opleidingsmodel uit. Daarnaast krijg je tips voor tussentijdse gesprekken, voor gepersonaliseerde portfolio's en leerbewijzen. Je leest hoe je stagebedrijven vindt en aanschrijft.
 

Download de bundel 'Talent in opleiding'

Mijn loopbaanplan

Wil je meer kansen in je loopbaan? Krijg je graag een beter zicht op jouw talenten en beperkingen in je huidige job? Benieuwd hoe je ze kunt versterken? Konekt en Groep Intro ontwikkelden Mijn Loopbaanplan, een gratis interactief doeboek dat je daarbij helpt. De bundel kan gebruikt worden door:

  • Jobcoaches, leerkrachten en loopbaanbegeleiders die studenten en cliënten begeleiden.
  • Jongeren in Begeleid Werken - of andere vormen van Arbeidszorg - die willen doorstromen naar een andere job of binnen de eigen organisatie kunnen werken aan hun takenpakket.

Mijn Loopbaanplan bestaat uit 1 werkboek en 1 poster voor de cliënt + 1 handleiding en 1 methodiekenbundel voor de jobcoach. Elk jaar maken de jobcoach en de cliënt een actieplan. Daarin formuleert de cliënt de ontwikkelpunten waaraan hij of zij wil werken. Tijdens acht afspraken verspreid over jaar gaan coach en cliënt met de tools van Mijn Loopbaanplan dieper in op die ontwikkelpunten.
 

Download 'Mijn Loopbaanplan'

Toolbox CVO Inclusief

Geef Centra voor Volwassenonderwijs (CVO) tools zodat ze hun deuren ook openzetten voor cursisten met een (verstandelijke) beperking. Met dat doel gingen Konekt en zes partners aan de slag in het proefproject CVO Inclusief. 6 proefpersonen volgden een opleiding bij CVO HIK in Geel en CVO Kisp in Gent.

In december 2019 brachten we samen met alle partners een gloednieuw draaiboek voor CVO’s uit. Daarin vind je als CVO tips & tricks om een inclusieve opleiding op te starten.

Download het draaiboek 'CVO Inclusief'