Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigatie

Raak uit de knoop

Ga aan de slag met thema's die op je vel zitten

Rond bepaalde thema’s heersen er taboes. Omdat ze privé zijn of botsen met normen en waarden. Of omdat ze een risico inhouden. Onder de noemer 'Raak uit de knoop' gaan we aan de slag met levensthema’s die dicht op je vel zitten, zoals seksualiteit, moeilijkheden met gedrag, rouw… 

Het is niet vanzelfsprekend om als ondersteuner in een veelheid aan thema’s thuis te zijn. Of om onmiddellijk het gesprek aan te gaan wanneer het thema zich aandient. Zes op de tien begeleiders geeft een tekort aan kennis en vaardigheden toe. Konekt biedt ondersteuners de kans om hun deskundigheid te vergroten.

Ons cursusaanbod

Een vorming op maat voor jouw organisatie? Dat kan.

Zie je een thema of cursus waarvan je denkt: “Dat zou boeiend zijn om mee aan de slag te gaan met collega’s of cliënten?”
Geef ons een seintje. Konekt komt graag naar jou toe voor een vorming op maat.
Collega Liselotte Pattyn vertelt wat mogelijk is.
Mail liselotte.pattyn@konekt.be of bel 09/261.57.50.

Onbeperkt Mediawijs: iedereen digitaal.

Digitale participatie bevordert sociale participatie.
En omgekeerd: digitale uitsluiting werkt sociale uitsluiting in de hand.

Konekt heeft een breed aanbod voor personen met een beperking en hun netwerk. Onze vormingen zijn opgebouwd rond thema's zoals Facebook, Instagram, Fotofun met je smartphone, Gaming, 3D-printing… Daarnaast organiseren we de vorming Mediawijs, over privacy, reclame en andere tips om veilig met internet aan de slag te gaan. Voor profs hebben we een introductiecursus rond Mediawijsheid voor personen met een beperking, en een praktijkworkshop rond interessante apps. 

Je vindt alle cursussen tussen ons vormingsaanbod, onder het thema Mediawijs. Of vraag een cursus op maat aan. We komen graag naar je toe.
 

Lees alles over Onbeperkt Mediawijs

Samen praten? Doe het eens met een beeldboek

Vind je het moeilijk om met cliënten te praten over persoonlijke thema’s als rouw, kinderwens of dementie? Beeldboeken kunnen dit gesprek op gang trekken. De tekeningen helpen linken leggen tussen verschillende gedachten die in iemands hoofd omgaan. Door te praten over tekeningen uit het boek, kom je samen op een verhaal. Je snapt als ondersteuner beter wat iemand doormaakt en hoe je jouw ondersteuning daaraan kan aanpassen.

Konekt ontwikkelde samen met partners enkele beeldboeken rond levensthema's als palliatieve zorg, dementie, kinderwens en rouwverwerking. Bij elk beeldboek zit een handleiding voor ondersteuners van personen met een verstandelijke beperking.
 

Ontdek hier onze beeldboeken