Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigatie

Onze zomerwebinars komen eraan! 3 dagen, 6 online cursussen (29 juni-1 juli)

De webinar-driedaagse van Konekt is in aantocht! Spijker je kennis en vaardigheden tijdens één van deze korte, krachtige webinars. De online vormingen gebeuren via Zoom en duren 2 uur.

  • 29 juni: Kennismaking met oplossingsgericht werken
  • 29 juni: De zin en onzin van een inclusieve organisatie (gratis)
  • 30 juni: Relax naar het werk... en terug
  • 30 juni: Inleiding in driehoekskunde
  • 1 juli: Crazy-makers en verleiders
  • 1 juli: Werken onder emotionele druk

29 juni: Kennismaking met oplossingsgericht werken

Wanneer: maandag 29 juni 2020. Van 10u tot 12u.
Prijs: 20 euro

Oplossingsgericht werken is een krachtgerichte manier om veranderingen bij cliënten, collega’s en teams te realiseren. Je legt de focus op de gewenste situatie in plaats van het probleem, op competenties en mogelijkheden in plaats van op beperkingen. Via oplossingsgericht werken geef je een cliënt ook erkenning voor de inspanningen en moeilijkheden die hij voelt. In deze online sessie ervaar je zelf hoe oplossingsgericht werken kan helpen. Je krijgt een aantal concrete werkvormen mee. Die kan je toepassen bij je cliënten of in je eigen team.

Lees meer en schrijf je in voor dit webinar

29 juni: De zin en onzin van een inclusieve organisatie (gratis)

Wanneer: maandag 29 juni 2020. Van 14u tot 16u.
Prijs: gratis

In deze inspiratiesessie focussen we ons op één centrale vraag: waarom zou jouw organisatie bewust kiezen voor een inclusief beleid? Komt aan bod: Wat leren we uit academisch onderzoek? Wat is al proefondervindelijk bewezen? Wat zijn de mogelijke voor- en nadelen van een inclusieve werking? Tot slot staan we stil bij de vraag: hoe begin je er dan in godsnaam aan? Lesgever Marijn is trainer en coach bij Konekt, specialist in inclusie. Hij legt uit hoe je jouw medewerkersbeleid kan afstemmen op volwaardige participatie van personen met een kwetsbaarheid.

Lees meer en schrijf je in voor dit webinar

Lesgever Marijn legt uit hoe je jouw medewerkersbeleid kan afstemmen op volwaardige participatie van personen met een kwetsbaarheid.

30 juni: Relax naar het werk... en terug

Wanneer: dinsdag 30 juni 2020. Van 10u tot 12u.
Prijs: 20 euro

Wanneer de realiteit op de werkvloer niet overeenstemt met je verwachtingen, ontstaat stress en emotionele druk. Die verwachtingen kunnen zijn: erkenning, verloning, uitdagingen, een gepaste portie verveling, leuke medewerkers, begripvol bestuur, hulpvragers en betrokkenen... Als je met open vizier naar die onvervulde verwachtingen kijkt, geraak je minder onderhevig aan stress. Je pakt je verwachtingen bewuster en efficiënter aan. Door bepaalde dingen te tolereren of net aan te vechten. Of door ze tijdelijk te parkeren. In deze online vorming reiken we tools aan om te groeien in je keuzebehendigheid. Via inzichten uit de creatieve therapie en yogaleer leer je anders omgaan met verwachtingen.

Schrijf je in voor dit webinar

30 juni: Inleiding in driehoekskunde

Wanneer: dinsdag 30 juni 2020. Van 14u tot 16u.
Prijs: 20 euro

Het gezin is de meest vertrouwde omgeving voor een kind. Vroeg of laat vertrouwen ouders hun kind ook toe aan een professional: een dokter, leerkracht, begeleider. Er ontstaat een driehoek tussen kind, gezin en professional. Mensen met een kwetsbaarheid zijn vaak levenslang op zorg aangewezen. Dit betekent dus een levenslange driehoeksverhouding. Driehoekskunde helpt om een balans te vinden tussen alle hoeken van de driehoek. In deze training maak je kennis met de visie van driehoekskunde en raak je geïnspireerd om je begeleidingen met deze bril te bekijken.

Schrijf je in voor dit webinar

Deze online vorming leert je anders omgaan met deze ‘bedreigingen', zodat je minder de speelbal wordt van emoties die je liever niet hebt.

1 juli: Crazy-makers en verleiders

Wanneer: woensdag 1 juli. Van 10u tot 12u.
Prijs: 20 euro

Cliënten of een groep begeleiden doe je op basis van je eigen werkervaring. Je hebt een persoonlijke stijl en levensbagage en daarnaast is er een voortdurende beïnvloeding tussen jou en de persoon of groep die je begeleidt. Het is een uitdaging om de goede balans te houden tussen jouw rol als begeleider en die van je eigen persoon. Het kan al eens gebeuren dat je uit balans valt. Crazymakers zijn personen/situaties die jou irriteren of blokkeren. Verleiders zijn personen/situaties die jou verleiden tot ‘over-betrokkenheid’. In deze online workshop schetsen we het patroon van de de verstrengeling tussen van jouw persoonlijke en begeleidingsrol. We zoeken uit wat jouw begeleidersstijl is en waar de crazymakers en verleiders in jouw werkcontext zitten.

Schrijf je in voor dit webinar

1 juli: Werken onder emotionele druk

Wanneer: woensdag 1 juli. Van 14u tot 16u.
Prijs: 20 euro

Emoties zoals frustratie, kwaadheid of onmacht verdringen, die vreten energie. Vaak ontstaan die emoties door 'bedreiging’. Zo bedreigen hulpvragers, families, directie of medewerkers vaak je planning, je normen en verwachtingen. Deze vorming leert je anders omgaan met deze ‘bedreigingen', zodat je minder de speelbal wordt van emoties die je liever niet hebt. Je leert je emotionele toestand en die van anderen herkennen en krijgt inzicht in het natuurlijke verloop ervan. Vervolgens krijg je tools om je eigen emoties beter te sturen.

Schrijf je in voor dit webinar