Over Konekt

Konekt bouwt inclusiehubs in Gent en Leuven

Met 2 grote (ver)bouwprojecten in Gent en Leuven werkt Konekt aan fysieke ontmoetingsplekken waar uitwisseling tussen personen met en zonder beperking centraal staan. Iedereen is er welkom om zijn of haar talent in te zetten.

Konekt inclusiehub Gent

De inclusiehubs overstijgen de dagelijkse werking van Konekt. Ze zullen demonstreren hoe ook gebouwen een hefboom en verbindingsmiddel voor een warmere samenleving kunnen zijn. De gebouwen in Gent en Leuven worden vrijruimtes waar personen met en zonder beperking elkaar ontmoeten. Waar buurtbewoners, organisaties en bedrijven passeren om te ondernemen en bij te leren. Kortom, waar de energie en goede vibes van de muren spatten.

Gent: multifunctioneel gebouw met horecazaak

  • Locatie: Koning Boudewijnstraat 51. Vlakbij het station Gent-Sint-Pieters
  • Project: We kochten een oud kantoor/appartementsgebouw in de Koning Boudewijnstraat, op enkele honderden meters van het station Gent-Sint-Pieters. In 2025 verrijst hier een energiezuinige nieuwbouw met een horecazaak, kantoren, vergaderzalen, een danszaal en veel ruimte voor ontmoeting. Personen met een beperking krijgen er een voortrekkersrol.
  • Lees meer

Leuven: nieuw leven in een oud naaiatelier

  • Locatie: Pieter Nollekensstraat 121. Vlakbij het station van Leuven.
  • Project: We bouwen we een oud naaiatelier in de Pieter Nollekensstraat om tot workshopruimtes, bureaus en een deelatelier voor de buurt. Het atelier staat al meer dan 10 jaar leeg en te verkommeren, maar heeft een ideale ligging voor sociale projecten in de stad. Dit wordt een inspirerende plek waar verbinding en ontmoeting tussen personen met en zonder beperking centraal staan.
  • Lees meer
Konekt inlcusiehub doorsnede
Konekt inclusiehub avond
  • Ontwerp tuin inclusiehub gent
  • Ontwerp cafetaria inclusiehub gent
Konekt inclusiehub Leuven cafe
Konekt inclusiehub Leuven kantoren

Bouw mee aan de inclusiehubs!

Voor de renovatie en bouw van de panden zoeken we nog middelen. Wil jij, jouw bedrijf of organisatie de bouw financieel mee ondersteunen? Collega Gertjan Oppalfens overloopt graag met jou de verschillende mogelijkheden.

Contacteer Gertjan
Gertjan Konekt2
Geplaatst op di 7 september '21