Top navigatie

Fit en gezond de nacht door tijdens het Nachtcongres van 31 mei -1 juni

Nachtbegeleiders trotseren hun biologisch ritme om anderen een goede nachtrust te geven. Maar hoe kom je zélf gezond en fit de nacht door? Ontdek het op ons nachtcongres 'Als de nacht valt', in de nacht van 31 mei op 1 juni, van 21u tot 05u.

Volg eens een workshop 's nachts

Een nachtelijke opleiding van 8 uur. 3 lezingen. Ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere nachtwerkers. En culinaire verwennerij. Dat mag je verwachten van het nachtcongres. Starten doen we bij het vallen van de avond. Bij het krieken van de dag trek je weer huiswaarts met een rugzak vol praktische tips.

"Tof dat ik de kans kreeg om ervaringen uit te wisselen met collega's van andere voorzieningen." - James, deelnemer editie 2017

Programma

Lezing 1: Houd je nachtwerk zo gezond mogelijk
Naar schatting zou 10 % van de volwassen bevolking regelmatig 's nachts moeten werken. Volgens Paul De Kuyper valt de invloed van nachtwerk op ons bioritme niet te onderschatten. "Tijdens mijn lezing geef ik een overzicht van mogelijke gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan, en tips om die negatieve gevolgen zo goed mogelijk onder controle te houden.“

Lezing 2: Voeding voor ploegenarbeid
Diëtiste Ria Vanderstraeten vertelt hoe je voeding en menuplanning afstemt op ploegenarbeid. Als ervarings-deskundige is ze bovendien vertrouwd met voeding voor personen met een beperking. “Mijn broer heeft een stofwisselingsziekte en een meervoudige beperking. De voorbije jaren verbleef hij in verschillende soorten instellingen, dus ik ben vertrouwd met hoe het personeel werkt rond voeding.”
Neem alvast een kijkje op Ria's website

Lezing 3: Be mega
Bewegingscoach Hannes Geyskens en ademtrainer Helga Willems laten je gedurende 2 uur kennismaken met de wondere wereld van ademen en bewegen. Het duo heeft er alvast zin in. "In deze workshop focussen we op efficiënte ademhaling, focus & loslaten, meditatie, mindfulness en bewegen. Uiteraard met een goede dosis fun."
Surf naar de website van Hannes en Helga

Barista, ijsjes, lunch!
Bij een gezonde geest hoort een gevuld lichaam. De hele nacht combineren we inhoud met lekkere verwennerij.

Schrijf je snel in!

  • Wanneer: 31 mei 2018 (21u) tot 1 juni 2018 (5u)
  • Waar: Konekt. Lijnmolenstraat 153. 9040 Sint-Amandsberg (Gent)
  • Deelnemen kost 80 euro per persoon, inclusief buffet en verwennerij gedurende de hele nacht.
  • Meer info? Contacteer liselotte.pattyn@konekt.be. 09/ 261 57 50.

IK SCHRIJF ME HIER IN

Bekijk enkele sfeerbeelden van het Nachtcongres 2017

  • Deelnemers nachtcongres wisselen ervaringen uit
  • Deelnemers nachtcongres bij zonsopgang in de tuin
  • Deelnemers nachtcongres eten iets lekkers
  • Deelnemers nachtcongres bij zonsopgang in de tuin
  • Deelnemers nachtcongres wisselen ervaringen uit