Top navigatie

Daar zijn de infosessies Mediacoach voor duo's

Ziet jouw organisatie kansen in digitale media? Nood aan extra kennis om goed te kunnen werken rond mediawijsheid? Schrijf je dan in voor het traject Mediacoach voor duo's.

Verlengd wegens groot succes

In 2017 ging de eerste opleiding 'mediacoach voor duo's' door.  Die ontving zoveel goede reacties, dat er van oktober 2018 tot mei 2019 een nieuw traject zal plaatsvinden. Projectmedewerker Tom Van Hoey staat al te trappelen.

Tom, wat houdt de opleiding Mediacoach voor Duo's juist in?
"Een duo bestaat uit twee personen van eenzelfde organisatie. Enerzijds een persoon met een verstandelijke beperking, die een passie heeft voor digitale media. Anderzijds een begeleider, die meer digitale media wil inzetten in de organisatie. Samen met andere duo's duiken ze tijdens een tiental opleidingsdagen in de wondere wereld van nieuwe media. En geloof me, er zijn heel veel mogelijkheden. Elk duo doet een paar tussentijdse opdrachten en realiseert een mediawijs project in de eigen woon- of werkcontext. Vooral daar kijk ik naar uit. De duo’s van vorig jaar hebben zich echt gesmeten op hun opdracht en verrasten ons elk op hun eigen manier. Dat ze op het einde van de reeks hun diploma ontvingen uit handen van minister Alexander De Croo, was dan ook meer dan verdiend. De minister zelf was zo enthousiast dat hij de opleiding dit jaar opnieuw steunt, via het Digital Belgium Skills Fund."

Het eerste traject viel zelfs een paar keer in de prijzen.
"We kregen een M-Award van Mediawijs, het Vlaamse Kenniscentrum Mediawijsheid. Die prijs zette scholen, overheden, organisaties en bedrijven die creatief omgaan met media en ict in de bloemetjes. Onze duo-opleiding ging aan de haal met de award voor Mediawijs Educatief Project. Een week later mocht ik naar Barcelona voor de All Digital Awards. Daar waren we met enkele andere Europese projecten genomineerd als beste e-facilitator."

Stel je kandidaat voor het traject Mediacoach voor duo's in het najaar (oktober 2018 tot mei 2018)

Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden van het traject van vorig jaar (klikken op de pijltjes)
Met dank aan Marc Beaucourt voor de leuke foto's.

  • deelnemers mediacoach voor duo's
  • deelnemers mediacoach voor duo's
  • deelnemers mediacoach voor duo's
  • deelnemers mediacoach voor duo's
  • deelnemers mediacoach voor duo's
  • deelnemers mediacoach voor duo's
  • deelnemers mediacoach voor duo's
  • deelnemers mediacoach voor duo's