Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigatie

⚠️ UPDATE Coronavirus

We verwachten een wijziging van de maatregelen in de loop van deze week (19-23/10). We brengen alle deelnemers persoonlijk op de hoogte van de eventuele wijzigingen aan onze activiteiten.

Bekijk het verhaal

Coronamaatregelen doen identiteit van personen met een beperking vervagen

Vorige week kregen we bij Konekt een bedrukte mail van Esther, een trouwe deelnemer van onze activiteiten. Esther woont in een voorziening en voelt na zes maanden coronacrisis hoe haar identiteit daar steeds meer vervaagt. “Met alle eenzijdige richtlijnen voor personen met een beperking lijkt het alsof je geen eigen persoonlijkheid meer hebt.” 

Bekijk het verhaal

Open brief één jaar later: niets veranderd bij de NMBS

Precies een jaar geleden schreef onze collega Kurt Vanhauwaert een open brief aan Sophie Dutordoir, de CEO van de NMBS. Vandaag schrijft hij opnieuw een brief, die je hieronder integraal kan lezen.

Bekijk het verhaal

Inspirerende zomerliteratuur: het jaarrapport van Konekt

Wat doet Konekt eigenlijk allemaal? Wat is onze filosofie? Met wie werken we samen? En welke plannen hebben we voor de toekomst? Je leest het allemaal in het jaarrapport van 2019, een magazine met interviews, boeiend cijfermateriaal en leuke weetjes. Ideaal leesvoer voor deze staycation.

Bekijk het verhaal

VACATURE: strategisch manager Konekt Academy

Leef voluit in een inclusieve wereld. Dat is waar Konekt voor gaat. Ook jij kan hieraan meewerken. Met of zonder beperking. Zin om onze nieuwe collega te worden? Kijk snel of je jezelf herkent in onderstaande vacature.

Bekijk het verhaal

Plannen voor na de zomer? Word ambassadeur, ontdek kruiden en ga op stiltewandeling!

Ben je helemaal in zomermodus? Wij denken al aan het najaar! Wat denk je van een stiltewandeling door Gent? Gezonde kruiden? Of wil je ambassadeur worden voor een inclusieve wereld?

Bekijk het verhaal

Ontdek onze najaarsvormingen voor profs en begeleiders

Ook bij het aanbod voor profs start het nieuwe schooljaar! Bekijk hieronder alle 35 vormingen die we voor jou hebben klaargestoomd.

Bekijk het verhaal

Onze zomerwebinars komen eraan! 3 dagen, 6 online cursussen (29 juni-1 juli)

De webinar-driedaagse van Konekt is in aantocht! Spijker je kennis en vaardigheden tijdens één van deze korte, krachtige webinars. De online vormingen gebeuren via Zoom en duren 2 uur.

Bekijk het verhaal

Versoepelingen leggen de ongelijkheid t.o.v. personen met een beperking extra bloot

OPINIE * Terwijl de meeste landgenoten lustig winkelen, sporten en bijna op café kunnen, zien veel personen met een beperking hun contact beperkt tot mensen met mondmaskers en handschoenen. Volgens collega Kurt Vanhauwaert bevestigt dit het patroon dat personen met een beperking voortdurend ervaren. Tijd voor een nieuw patroon.

Bekijk het verhaal
More news