Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigatie

Warmste Week: op deze manieren kun jij jouw talent inzetten voor Konekt

Meer dan ooit hebben we nood aan verbinding. Dankzij de Warmste Week kan jij vanuit jouw talent écht iets betekenen voor personen met een beperking. Ben je een creatieve maker? Houd je van dans of natuur? Pruts je graag met computers of wil je video's monteren? Konekt kan jouw hulp gebruiken!

Bekijk het verhaal

⚠️ UPDATE Coronavirus

De Vlaamse regering kondigde nieuwe COVID-19 maatregelen aan. Dit verandert er vanaf 29 oktober bij de activiteiten van Konekt.

Bekijk het verhaal

Zo bouwt Hotspots voor Talent aan de school van de toekomst

Wat als leerlingen, leerkrachten, directeurs, ouders, lokale bedrijven en organisaties samen nadenken over de school van de toekomst? En ze die ideeën ook omzetten in een experiment? 3 scholen in Brugge en Wetteren gaan de uitdaging aan in het project Hotspots voor Talent. Konekt-medewerker Fem Cnudde legt uit hoe die samenwerking verloopt.

Bekijk het verhaal

Coronamaatregelen doen identiteit van personen met een beperking vervagen

Vorige week kregen we bij Konekt een bedrukte mail van Esther, een trouwe deelnemer van onze activiteiten. Esther woont in een voorziening en voelt na zes maanden coronacrisis hoe haar identiteit daar steeds meer vervaagt. “Met alle eenzijdige richtlijnen voor personen met een beperking lijkt het alsof je geen eigen persoonlijkheid meer hebt.” 

Bekijk het verhaal

Open brief één jaar later: niets veranderd bij de NMBS

Precies een jaar geleden schreef onze collega Kurt Vanhauwaert een open brief aan Sophie Dutordoir, de CEO van de NMBS. Vandaag schrijft hij opnieuw een brief, die je hieronder integraal kan lezen.

Bekijk het verhaal

Inspirerende zomerliteratuur: het jaarrapport van Konekt

Wat doet Konekt eigenlijk allemaal? Wat is onze filosofie? Met wie werken we samen? En welke plannen hebben we voor de toekomst? Je leest het allemaal in het jaarrapport van 2019, een magazine met interviews, boeiend cijfermateriaal en leuke weetjes. Ideaal leesvoer voor deze staycation.

Bekijk het verhaal

VACATURE: strategisch manager Konekt Academy

Leef voluit in een inclusieve wereld. Dat is waar Konekt voor gaat. Ook jij kan hieraan meewerken. Met of zonder beperking. Zin om onze nieuwe collega te worden? Kijk snel of je jezelf herkent in onderstaande vacature.

Bekijk het verhaal

Plannen voor na de zomer? Word ambassadeur, ontdek kruiden en ga op stiltewandeling!

Ben je helemaal in zomermodus? Wij denken al aan het najaar! Wat denk je van een stiltewandeling door Gent? Gezonde kruiden? Of wil je ambassadeur worden voor een inclusieve wereld?

Bekijk het verhaal

Ontdek onze najaarsvormingen voor profs en begeleiders

Ook bij het aanbod voor profs start het nieuwe schooljaar! Bekijk hieronder alle 35 vormingen die we voor jou hebben klaargestoomd.

Bekijk het verhaal
More news