Top navigatie

Kurt is op zoek naar jouw NMBS-verhaal

Tijdens de Week van de Mobiliteit schreef onze collega Kurt een open brief aan de CEO van de NMBS. "Beste Sophie Dutordoir, kom eens met me mee wanneer ik een poging onderneem om de trein te nemen." Zijn oproep kreeg heel wat media-aandacht én leverde een gesprek met de NMBS op. Maar daar stopt het niet. Kurt gaat nu op zoek naar verhalen van andere treingebruikers met een beperking. Hoe ervaar jij toegankelijkheid bij de NMBS? Stuur jouw verhaal naar Kurt.

Bekijk het verhaal

Beleef je passie voor muziek

Muziek maken brengt mensen bij elkaar. Daarbij maakt het niet uit of je een beperking hebt of niet. Kan je een instrument bespelen? Heb je gevoel voor ritme? Wil je graag op een podium staan? Wij zoeken enthousiastelingen om mee te werken aan een muzikale performance, die we op 26 april 2020 opvoeren tijdens de Inclusiedag in De Haan. Deelname is gratis.

Bekijk het verhaal

Downside Up - Filmvertoning met debat op 14 oktober

De kortfilm Downside Up zet het begrip 'normaliteit' helemaal op z'n kop. Tegelijk roept de film een heleboel vragen op: Wat is normaal? En wat is anders? In welke wereld voelt iedereen zich goed? Op 14 oktober kan je in De Krook in Gent naar de kortfilm komen kijken. Achteraf is er een panelgesprek over het begrip 'normaal'.

Bekijk het verhaal

Nieuw inschrijvingssysteem voor cursussen

Je kan bij Konekt online inschrijven voor een cursus via jouw eigen profiel. Betalen mag maar hoeft niet meer per overschrijving. Je kunt nu ook onmiddellijk betalen via de website.

Bekijk het verhaal

VACATURE: projectmedewerker (80%) voor systeemverandering in het onderwijs en de arbeidsmarkt

Konekt is op zoek naar een visionaire medewerker voor een Europees project. Daarin bouw je mee aan systeemverandering binnen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Kom jij ons team vervoegen?

Bekijk het verhaal

VACATURE: projectenarchitect (100 %)

Konekt heeft een pioniersrol in Vlaanderen en bereidt zich voor op een sterke groei de komende jaren. Om de vele ideeën om ‘voluit voor een inclusieve wereld te gaan’ te kunnen realiseren, zoeken we een nieuwe collega. Je bent een ondernemende en klantgerichte ziel die samenwerkingen aangaat met bedrijven en welzijnsorganisaties. Doel? Personen met een beperking kansen bieden op de arbeidsmarkt en/of op een actieve rol in de samenleving.

Bekijk het verhaal

VACATURE: Medewerker vorming en opleiding (100%)

Gezocht: een krak in het ontwikkelen en geven van vorming en opleiding. Bouw mee aan ons vormingsaanbod voor professionals uit verschillende sectoren (welzijn, onderwijs, reguliere organisaties...) en voor personen met  een cognitieve ondersteuningsnood. Jouw talent? Groepen op een inspirerende en enthousiaste manier in beweging brengen.

Bekijk het verhaal

Infomomenten opleidingen tot co-medewerker in de kleuterklas en bedrijf (schooljaar 2019-2020)

Ken jij een jongere die aan de slag wil in een kleuterklas of bedrijf? Konekt organiseert praktijkgerichte opleidingen voor BuSO-leerlingen (OV1, OV2) 18+, volwassenen die begeleid werk willen doen of al aan de slag zijn als begeleid werker. In september 2019 organiseren we infomomenten over deze trajecten in Brugge, Gent, Leuven, Antwerpen en Hasselt.

Bekijk het verhaal

'De samenwerking van SPOND en Konekt is positief voor de professionaliteit van onze hulpverleners.'

Begeleiders ondersteunen en inspireren, daar streven we bij Konekt naar met ons prof-aanbod. Steeds vaker doen we dat ook samen met partners, zoals SPOND vzw. Stafmedewerker Tina Kennes vertelt ons over de meerwaarde van deze samenwerking.

Bekijk het verhaal
More news