Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigatie

CVO kiest voor inclusie

Konekt zoekt CVO- onderwijspartners die ook voor inclusie gaan

Personen met een beperking worden onbewust uitgesloten. Vaak krijgen ze niet de kans een actieve rol op te nemen in de maatschappij. Die kansen verhogen wanneer ze een opleiding kunnen volgen in een CVO, net zoals iedereen.

Konekt gelooft dat er voor iedereen een rol of job bestaat.

We streven ernaar dat elke Vlaamse jongere en volwassene met een verstandelijke beperking - die dat wil - de kans krijgt om een opleiding te volgen. En dat die opleiding binnen het jaar resulteert in een stage of job in een gewone werkomgeving. We zijn dan ook blij dat steeds meer centra voor volwassenenonderwijs hun cursussen voor hen openstellen.

Cursist Fien: We kunnen hier echt student zijn. We worden met respect en op een gelijkwaardige manier aangesproken door iedereen. Dat is plezant!

Ja, onze CVO is ook geïnteresseerd!

Wat doet Konekt voor jouw CVO?

  • We geven een opleiding Co-begeleider in de kinderopvang of in de kleuterklas voor personen met een verstandelijke beperking. Inclusief infomoment, intakegesprekken en stagebegeleiding.
  • Tijdens de stages ondersteunen we de stageplaatsen om een inclusieve leerwerkplek te zijn.
  • We verbinden deze opleiding inhoudelijk met (docenten van)  jullie opleiding ‘Begeleider in de kinderopvang’ en/of ‘Orthopedagogie’ , ‘Sociaal werk’, …

Wat vraagt Konekt aan jouw CVO?

  • Organiseren van de opleiding ‘Cobegeleider in de kinderopvang of in de kleuterklas’ op de campus.
  • Onderwijsuren voor de Konekt medewerker die de opleiding geeft en/of de procesbegeleiding doet.
Kleuterjuf Sabine: Ik heb Nadia enorm zien openbloeien tijdens haar stage. Eerst was ze stil en terug getrokken. Nu vertelt ze verhaaltjes voor de kleuters en organiseert ze knutselactiviteiten.

Aan de slag

Miriam Hemelsoet van Konekt vertelt je graag hoe een samenwerking kan verlopen.
Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten?
Stuur een mailtje naar miriam.hemelsoet@konekt.be 
Of bel haar op 09/261.57.50

Niet twijfelen!

Draaiboek CVO Inclusief

Konekt werkte afgelopen jaar met verschillende partners (Thomas More, Hik Volwassenonderwijs, MPI Oosterlo, De Triangel, CVO Kisp en Pasform) aan het ESF-project CVO Inclusief. Dat ondersteunt het reguliere volwassenenonderwijs om haar deuren meer open te zetten voor cursisten met een (verstandelijke) beperking.

In december 2019 brachten we samen met alle partners een gloednieuw draaiboek voor CVO’s uit. Daarin vind je als CVO tips & tricks om een inclusieve opleiding op te starten. Je kunt het hier gratis downloaden.

Download het Draaiboek CVO Inlcusief