Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigatie

Raak uit de knoop

Werken met ervaringsordening

Werken met mensen betekent dat je er actief probeert achter te komen wat iemand beweegt en wat zijn of haar behoeften zijn. Niet altijd gemakkelijk, vooral niet in de zorg voor personen met een verstandelijke beperking.

Je kunt een beter zicht krijgen op de beleving van de cliënt door te kijken vanuit de bril van ‘Ervaringsordening’ (Timmers-Huigens). Deze theorie maakt duidelijk hoe mensen alle prikkels die op hen afkomen verwerken tot hun dagelijkse ervaringen. Eens je begrijpt hoe dat ordenen van ervaringen werkt, wordt duidelijker hoe gedrag van mensen tot stand komt. Dit helpt om de andere efficiënt te kunnen ondersteunen.

In de studiedag “werken met ervaringsordening” beschrijft psychologe Bianca Vugts hoe je de theorie van ervaringsordening kunt toepassen op personen met een verstandelijke beperking. Dit doet ze aan de hand van veel praktische voorbeelden. Tegelijk leer je ook hoe jouw eigen ervaringsordening werkt en wat het effect daarvan is op de cliënt en op de relatie tussen jullie. 

Meer info

Een broodjesmaaltijd wordt voorzien.

Locatie

Het Scoutshuis
Wilrijkstraat 45
2140 Antwerpen-Berchem

Wanneer

19/11/2020 van 09:00 tot 16:00

Cursus begeleiding

Bianca Vugts

Prijs

90 euro per persoon

Mensen in een rolwagen kunnen deelnemen