Top navigatie

Raak uit de knoop

Verstandelijke beperking en psychiatrische stoornissen Volzet

Mensen met een verstandelijke beperking hebben soms een bijkomende psychische kwetsbaarheid. Als hulpverlener moet je alert zijn voor de samenhang tussen beide problematieken. En dat is niet altijd vanzelfsprekend. In deze cursus komen de meest voorkomende psychiatrische stoornissen bij personen met een (verstandelijke) beperking aan bod: stemmingsstoornissen, psychotische stoornissen, gehechtheidsproblemen. Je leert hoe deze stoornissen zich uiten bij personen met een (verstandelijke) beperking, zodat je symptomen kan herkennen en stappen kan zetten naar aangepaste ondersteuning en behandeling.

Meer info

Deze cursus is een samenwerking met Koepelorganisatie SPOND. Organisaties die lid zijn van SPOND kunnen zich hiervoor inschrijven aan speciale voorwaarden. Informatie te verkrijgen via uw organisatie.

Locatie

KONEKT vzw
Lijnmolenstraat 153
9040 Sint-Amandsberg

Wanneer

12/12/2019 van 09:00 tot 16:00

Cursus begeleiding

Els Ronsse

Prijs

80 euro per persoon

Remarks

We werken met een nieuw inschrijvingssysteem.
Meer informatie vind je via deze link: https://konekt.be/nl/nieuws/nieuw-inschrijvingssysteem-voor-cursussen

Mensen in een rolwagen kunnen deelnemen

Doelgroep

Word je regelmatig geconfronteerd met moeilijk gedrag bij personen met een beperking?
Dan is deze cursus een must. Voorkennis is niet vereist, praktijkervaring wel.

Werkvorm

Tijdens deze vorming krijg je een overzicht van veel voorkomende psychiatrische stoornissen bij personen met een (verstandelijke) beperking. We behandelen telkens symptomen, oorzaken, behandeling en prognose. Deze worden uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Er is ruimte voor uitwisseling met collega’s en lesgever, en vertaling naar de eigen casuïstiek.

Lesgever

Els Ronsse is klinisch psycholoog, die in haar praktijk PsySense voornamelijk personen met een verstandelijke beperking en/of autisme begeleidt. Verder is Els voorzitster van de regiegroep van Sen-Seo, experten in emotionele ontwikkeling en de vertaalslag naar de praktijk. 

In samenwerking met