Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigatie

Raak uit de knoop

Teamvorming: aan de slag met Mentemo

NIEUWE DATUM

Deze teamvorming richt zich naar begeleiders van personen met een verstandelijke beperking en geestelijke gezondheidsproblemen.

De emotionele ontwikkeling van cliënten maakt inherent deel uit van de interactie tussen de cliënt en de begeleider. Door te mentaliseren ga je jouw eigen gedrag en dat van anderen begrijpen en verklaren vanuit achterliggende gevoelens, gedachten en motivaties.

Erik De Belie en Jolien Verhasselt introduceren het begrip mentaliseren als een grondhouding in coaching, begeleiding en ondersteuning. Ze stellen een begeleidingsmethodiek voor waarbij de concepten emotionele ontwikkeling, emotionele verbinding en emotionele afstemming met elkaar verbonden worden.

Na een algemene introductie ga je in team aan de slag met inspirerende reflectievragen van het spel Mentemo. Dit onder supervisie van Erik en Jolien.

Inbegrepen bij de vorming zijn het boek “Emotionele ontwikkeling in verbinding: Coachingsmethodiek voor begeleiders van cliënten met probleemgedrag”, uitgegeven bij Garant: en het reflectiespel Mentemo (t.w.v. 69 euro)

Meer info

De prijs is 250€ per team. Een team bestaat uit maximum 6 personen, waarvan minstens een coördinator/orthopedagoog.

Locatie

KONEKT vzw
Lijnmolenstraat 153
9040 Sint-Amandsberg

Wanneer

26/03/2021 van 13:00 tot 17:00

Cursus begeleiding

Erik De Belie

Prijs

250 euro per persoon

Remarks

LET OP! De prijs is 250 euro per team - niet per persoon. Een team bestaat uit maximum 6 personen, waarvan minstens een coördinator/orthopedagoog.

We werken met een nieuw inschrijvingssysteem.
Meer informatie vind je via deze link: https://konekt.be/nl/nieuws/nieuw-inschrijvingssysteem-voor-cursussen

Mensen in een rolwagen kunnen deelnemen