Top navigatie

Raak uit de knoop

Oplossingsgerichte intervisie

Als begeleider zit je soms vast in een begeleiding. Het loopt niet zoals je voor ogen hebt, je twijfelt of je nog goed bezig bent. Deze vorming leert hoe je via intervisie actief aan de slag kunt met vastgelopen situaties.

Intervisie is een zelfhulpmethode waarmee collega's elkaar helpen om beter te worden in hun werk. Door elkaar vragen te stellen, krijg je in groep een duidelijker zicht op het probleem en ontdek je hoe ernaar te handelen. Toch hebben heel wat teams nog drempelvrees om met intervisie te starten.

In deze vorming krijg je eerst wat achtergrond over hoe je een oplossingsgericht intervisiemoment best aanpakt. Je leert hoe je in een uur tijd op een veilige manier een casus kunt bespreken. Daarna is het tijd om te oefenen. Je gaat naar huis met minstens drie intervisietechnieken en de nodige handvatten om in je eigen team aan de slag te gaan. Daarnaast krijg je nieuwe zuurstof voor je begeleidingen, want we passen de intervisietechnieken toe op je eigen casussen.

De intervisietechnieken die tijdens deze vorming aan bod komen, zijn oplossingsgericht en voornamelijk gebaseerd op de intervisiewaaier van Vraagkracht. Voorkennis is niet vereist.

Meer info

Een broodjesmaaltijd wordt voorzien.

Locatie

KONEKT
Lijnmolenstraat 153
9040 Sint-Amandsberg

Wanneer

24/09/2019 van 09:00 tot 16:00

Cursus begeleiding

Liselotte Pattyn

Prijs

80 euro per persoon

Mensen in een rolwagen kunnen deelnemen