Top navigatie

Raak uit de knoop

Hartcoherentie

Ons hart blijkt een veel grotere rol te spelen in onze emoties, ons denken en functioneren dan tot op heden voor mogelijk werd gehouden. Als dirigent van allerlei lichaamsprocessen heeft het een diepgaand effect op ons emotionele welbevinden, ons denken en de meeste organen in ons lichaam. Meer nog. Er gaat meer informatie van het hart naar het brein dan omgekeerd. 

Het hart communiceert met het brein en de rest van het lichaam via ons zenuwstelsel en hormonale stelsel. Door de spieractiviteit is het ook de sterkste bron van bio-elektriciteit en elektromagnetische activiteit in ons lichaam.

In deze cursus leert psychologe Bianca Vugts je oefeningen om jouw hartritme te beïnvloeden, zodat je beter in staat bent om stress en emoties te reguleren. 

De studiedag is ook een korte kennismaking met het thema Hartcoherentie in de zorg voor personen met een verstandelijke beperking. Bianca Vugts heeft ruime ervaring met de toepassing van hartcoherentie bij cliënten met een lichte verstandelijke beperking en professionals. 

Verder op deze pagina lees je meer over de inhoud van de dag.

Meer info

Een broodjesmaaltijd wordt voorzien.

Locatie

KONEKT
Lijnmolenstraat 153
9040 Sint-Amandsberg

Wanneer

21/02/2019 van 09:00 tot 16:00

Cursus begeleiding

Bianca Vugts

Prijs

80 euro per persoon

Mensen in een rolwagen kunnen deelnemen

Deze onderwerpen komen tijdens de studiedag aan bod

  • Maak kennis met de wetenschappelijke achtergrond van de begrippen Hartritme Variabiliteit (HRV) en Hartcoherentie.
  • Ervaar door middel van oefeningen en directe biofeedback hoe je je eigen Hartcoherentie kunt beïnvloeden.
  • Krijg inzicht in de therapeutische toepassingsmogelijkheden van Hartcoherentie. Bijvoorbeeld bij problemen met alertheidsregulatie van cliënten met een licht verstandelijke beperking, of bij stoornissen als depressie en trauma.