Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigatie

Verbind vanuit je passie

Een bijzondere trip naar Georgië Volzet

Georgië is een prachtig land op de grens tussen Europa en Azië. Een land met lekker eten, zalige wijn, natuur met fantastische bergen en een rijke cultuur. En nog niet zo bekend is bij de grote toeristenmassa. Georgiëkenner Carl neemt ons 10 dagen mee op een culturele natuurreis langs de mooiste plekken.

We trekken de bergen in, bezoeken kerkjes en kloosters en bekijken huizen die uit de rotsen zijn gehouwen.

Deze trip wordt ook aangeboden als duo reis. Je kan je inschrijven met iemand van je netwerk (familielid, vriend, vriendin…) om samen deze unieke ervaring te beleven.

Goesting gekregen? Schrijf je dan in voor onze infoavond op dinsdag 14 januari van 19u tot 21u in Gent. Daar kan je ook vragen stellen. Omdat we streven naar een goede groepssamenstelling, vertellen we je na een persoonlijk gesprek of je mee kan.

Het gedetailleerde programma kom je te weten tijdens een voorbereidingsmoment in Gent op 5 mei van 14u tot 16u. Om mee te mogen gaan moet je aanwezig zijn op het info- en voorbereidingsmoment.

Locatie

Infomoment 14/01/2020, 19u-21u : Konekt vzw, K. Boudewijnstraat 51, Gent

Voorbereidingsmoment 05/05/2020, 14u-16u: Clemenspoort vzw, Overwale 3, Gent

Georgië: van 1 juni tot en met 10 juni 2020

Prijs van de reis: 1.543 €

Wanneer

Van 01/06/2020 om 09:00 tot 10/06/2020 om 09:00

Voorbereidingsmoment locatie

05/05/2020 van 14:00 tot 16:00

Overwale 3 9000 Gent

Prijs

1543 euro per persoon

Mensen in een rolwagen kunnen niet deelnemen

Meer info over het programma

We starten onze 10-daagse trip in Tbilisi, een levendige charmante hoofdstad, letterlijk vertaalt: “de stad van het warme water”. De hete zwavelbaden staan al op onze agenda.

Georgië was één van de eerste landen die het christendom tot staatsgodsdienst maakte. Tijdens onze reis bezoeken we dan ook heel wat mooie kerkjes en kloosters. We zoeken ook de bergen op en stappen naar de spectaculaire, op een berg gelegen kerk in het Kazbegi Nationaal Park.

We drinken aan de bron van het bekendste water in Georgië: “Borjomi”. De tsaren van Rusland waren er gek op! We bezoeken ook lokale wijnmakers om te zien hoe ze hun Kveri-wijn maken. Dit is wijn gefermenteerd in aardewerken kruiken die onder de grond bewaard worden. Lekker!

Verder nemen we een kijkje in het grottencomplex van Vardzia. Hier huist een heuse kloostergemeenschap. In de uit de rotsen gehouwen grotten wonen monniken. We bezoeken de meer dan 800 jaar oude kerk die hier in de bergen verscholen ligt.

Deze trip is een vliegtuigreis. Ter plaatse slapen we op verschillende plekken (o.a. een kasteel) en we verplaatsen ons met lokaal vervoer. Dit is een cultuurreis met veel aandacht voor natuur. Goed kunnen wandelen en kunnen omgaan met veranderingen is belangrijk.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen vormen we een groep mét duo’s en één zonder duo’s.

Ontdek alle 31 meerdaagses op de virtuele zomerbeurs!

Naar de virtuele zomerbeurs