Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigatie

Raak uit de knoop

Crazy-makers en verleiders - online aanbod Volzet

Als begeleider heb je een visie over wat ‘goede begeleiding’ inhoudt. Dat doe je op basis van je eigen werkervaring en opgebouwde competenties. Je hebt ook een persoonlijke stijl en levensbagage. Daarnaast is er een voortdurende beïnvloeding tussen jou en de persoon of groep die je begeleidt.

Het is een uitdaging om in begeleiding de goede balans te houden tussen jouw rol als begeleider en die van je eigen persoon. Het kan al eens gebeuren dat je uit balans valt en de mist ingaat. 

Er zijn twee typische vormen van 'uit balans zijn': 'crazymakers' en 'verleiders'. Crazymakers zijn personen/situaties die jou irriteren of blokkeren. Verleiders zijn personen/situaties die jou verleiden tot ‘over-betrokkenheid’. Daardoor doe je meer doet dan van jou verwacht wordt.

In deze online workshop schetsen we het patroon van de de verstrengeling tussen van jouw persoonlijke en begeleidingsrol. We zoeken uit wat jouw begeleidersstijl is en waar de crazymakers en verleiders in jouw werkcontext zitten. Via interactieve methodieken wisselen we ervaringen uit met andere deelnemers.

Deze sessie gebeurt via Zoom en duurt 2 uur.

Locatie

Deze sessie gebeurt via Zoom

Wanneer

01/07/2020 van 10:00 tot 12:00

Cursus begeleiding

Sammy Vienne

Prijs

20 euro per persoon