Top navigatie

Raak uit de knoop

Bospadmethodiek - omgaan met cultuurverschillen

Heb je te maken met cliënten met een andere culturele achtergrond? En roept dat weleens vragen op? Dan vind je op deze dag waarschijnlijk de antwoorden.

Deze cursus richt zich naar hulpverleners in de zorg voor personen met een verstandelijke beperking, die bij de begeleiding van cliënten met een andere etnisch-culturele achtergrond tegen problemen aanlopen. De Bospadmethodiek biedt een antwoord op deze moeilijkheden.

Meer info

Een broodjesmaaltijd wordt voorzien.

Locatie

KONEKT
Lijnmolenstraat 153
9040 Gent (Sint-Amandsberg)

Wanneer

22/10/2018 van 09:00 tot 16:00

Cursus begeleiding

Hilde Zevenbergen

Prijs

80 euro per persoon

Mensen in een rolwagen kunnen deelnemen

BOSPAD

Het letterwoord BOSPAD staat voor de zes stappen die je in het zorgverleningsproces voortdurend doorloopt: Basishouding – Overeenkomst – Signaleren - Persoonlijke waarden en normen - Andere waarden en normen - Doen. Het basisidee van deze methodiek is dat er geen pasklare recepten bestaan voor interculturele vraagstukken. En dat de cultuur van de hulpverlener een even grote rol speelt als de cultuur van de hulpvrager.

 

Hilde Zevenbergen

De vorming wordt gegeven door Hilde Zevenbergen. Zij ontwikkelde de methodiek vanuit haar eigen ervaringen in instellingen voor personen met een verstandelijke beperking. Sinds 1996 heeft ze een eigen opleidings- en consultancybureau: Wisian. Hilde geeft je meer kennis en inzicht in de eigen en de andere cultuur. Daarnaast leer je de Bospad-methode toepassen bij  cultuurverschillen.

In samenwerking met

Ook interessant