Top navigatie

Stem Brake-Out mee tot Zorgvinding van 2018

Joepie! Brake-Out is genomineerd voor Zorgvinding van 2018. Een jury selecteerde ons gloednieuwe project uit 41 Vlaamse initiatieven. De uitreiking gebeurt op 7 december. Help jij ons om de publieksprijs binnen te halen?

Stem Brake-Out tot Zorgvinding van 2018

Tot 1 oktober mochten zorg- en bedrijfsleden van In4care een idee, oplossing of project voorstellen waarmee ze de zorg daadwerkelijk verbeteren. Dat konden ideeën, oplossingen en projecten voor kleine en grote problemen uit allerlei sectoren zijn. Uit 41 inzendingen, selecteerde de jury 10 initiatieven die een bedrag tussen 2500 en 10.000 euro ontvangen. We zijn heel trots te kunnen melden dat ons project Brake-Out één van de 10 genomineerden is.

Eén van de laureaten zal ook de publieksprijs in ontvangst mogen nemen, van maar liefst 5000 euro.
De winnaar van deze publieksprijs... die kies jij.

*** Stem hier voor Brake-Out ***

Alle laureaten, ook deze van de publieksprijs,  worden bekend gemaakt tijdens het In4care Inspire Healthcare Event
7 december in Ter Elst - Antwerpen. 

Brake-Out, jouw springplank naar een leven met pit

In september gingen 20 jongeren met een verstandelijke beperking van start in het leerprogramma Brake-Out. 3 jaar lang, 2 dagen per week, gaan de jongeren in groep (1 groep in Leuven en 1 in Gent) op zoek naar hun talenten. Na 3 jaar hebben ze een aantrekkelijk toekomstperspectief.

Focus op talent
Brake-Out kan vertaald worden als: ‘breek uit jezelf, breek uit het systeem, zet de handrem af.’ Miriam Hemelsoet geeft het educatieve programma mee vorm. “We baseren ons op de Circle of Courage, een conceptueel model dat moed, passie en bezieling helpt ontwikkelen. De insteek ervan is positief: jongeren werken vanuit hun talent, oplossingsgericht en met een waarderende benadering. Ze krijgen de kans om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe rollen uit te proberen: een job, vrijwilligerswerk, lid van een vereniging in de buurt. Na drie jaar hebben de cursisten een aantrekkelijk toekomstperspectief. Ze betekenen iets voor anderen en hebben het gevoel écht deel uit te maken van de maatschappij.

Ook overheid is enthousiast
Het is heel fijn dat ook het departement Gelijke Kansen van de Vlaamse Regering in deze missie gelooft. Ze geeft het pilootproject financiële ondersteuning.

Lees alles op www.brake-out.be

  • Oskar spuit graffiti
  • Brake-Out cursisten samen aan tafel
  • Fien met haar paard Quinto
  • Meehelpen op Gent Jazz
  • Julia zit in het gras