Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigatie

Algemene voorwaarden

Inschrijven via de website

Wil je hulp bij het inschrijven? Bel dan naar 09 261 57 50 of mail naar info@konekt.be.
Door in te schrijven aanvaard je de algemene voorwaarden, waaronder ook de annuleringsvoorwaarden (zie verder).

De plaatsen zijn beperkt

Je schrijft best zo snel mogelijk in, want de plaatsen zijn beperkt. Je krijgt binnen de week een bevestiging van inschrijving en een factuur. Betaal je factuur op tijd. Dan kan je zeker deelnemen.
Als een cursus volzet is, kom je op de wachtlijst.

Bijkomende informatie

Op de website www.konekt.be/aanbod vind je het volledige aanbod. Filter op thema. Per cursus vind je meer informatie.
14 dagen voor het doorgaan van de cursus, krijg je de praktische informatie per e-mail.

Wat als je toch niet kan deelnemen?

Je kan kosteloos en zonder reden annuleren binnen de 14 kalenderdagen na inschrijvingsdatum (= datum waarop je jouw bevestiging en factuur ontvangen hebt). Behalve wanneer de eerste cursusdag doorgaat binnen de 14 kalenderdagen na inschrijving, , dan dien je nog steeds de volledige cursusprijs te betalen.  

Als je later dan 14 kalenderdagen na inschrijving annuleert, betaal je

• tussen 15 en 30 kalenderdagen voor het begin van de cursus 50% van de cursusprijs.

• minder dan 15 kalenderdagen voor het begin van de cursus de volledige cursusprijs.

Ook bij situaties van overmacht, ziekte, sterfgeval in de familie.

In dat geval zoek je best iemand die in jouw plaats naar de cursus kan komen. Heb je iemand gevonden? Laat het ons weten. Wij bekijken of deze deelnemer een geschikte vervanger is. Zo ja, dan schrijven we deze persoon in en annuleren we jouw deelname kosteloos .
Als je niemand vindt die in jouw plaats kan komen, betaal je ofwel een deel ofwel de volledige cursusprijs:

Extra informatie over meerdaagse cursussen met overnachting

Indien je inschrijft voor een meerdaagse cursus met overnachting kan het 2 weken duren voor je een bevestiging en een factuur ontvangt.

De meeste meerdaagse cursussen in het buitenland of met een specifieke inhoud hebben een verplicht voorbereidingsmoment. Op dit voorbereidingsmoment krijg je alle praktische informatie. De voorbereidingsmomenten zijn inbegrepen in de prijs. Voor meerdaagse cursussen zonder voorbereidingsmoment krijg je een maand vooraf de praktische informatie per e-mail.

We streven ernaar om met een minimum aan deelnemers samen te moeten slapen. Uit ervaring weten we dat éénpersoonskamers voor iedereen meestal niet haalbaar zijn. Bij de verdeling van de kamers houden we dan ook zoveel mogelijk rekening met de voorkeur van de deelnemers.

Bijkomende voorwaarden

Een annulatie moet steeds schriftelijk gebeuren. Per e-mail naar info@konekt.be of per brief naar Lijnmolenstraat 153 – 9040 Sint-Amandsberg.

Tips om naar de cursus te komen

Wil je afspreken met andere cursisten om samen te rijden?
Bel naar 09 261 57 50 of mail naar info@konekt.be. We kunnen jouw gegevens doorgeven aan een deelnemer uit jouw buurt.

Verzekering

Je bent bij inschrijving automatisch verzekerd via onze verzekeringspolis die lichamelijke ongevallen dekt.
We raden aan om zelf ook een familiale verzekering af te sluiten.
Voor meerdaagse cursussen met overnachting kan je er voor kiezen om zelf een annulatieverzekering af te sluiten bij een verzekeringsmaatschappij naar keuze.

Ondersteuning

Gebruik je een rolwagen? Duid het zeker aan op het inschrijvingsformulier. Heb je bijkomende ondersteuning nodig (verplaatsing, verzorging,…) schrijf het in het vakje ‘specifieke ondersteuning’ op het inschrijvingsformulier.

Foto’s

Op cursus bij Konekt nemen we foto’s. Die foto’s komen op onze website, facebookpagina of brochure.
Duid zeker aan op het inschrijvingsformulier als we van jou foto’s mogen nemen en gebruiken.

De algemene voorwaarden zijn geldig van zodra je inschrijft.

Nog vragen?

Mail naar Info@konekt.be of bel naar 09/261 57 50.

Belangrijk om te weten

Onze cursussen richten zich voornamelijk tot volwassenen met een verstandelijke beperking die graag in groep op cursus gaan. Als je twijfelt of dit wel een cursus is voor jou, neem gerust contact op met info@konekt.be.

Erkenning en subsidiëring

KONEKT is erkend en gesubsidieerd bij het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Cultuur, door het provinciebestuur Oost-Vlaanderen afdeling Cultuur en door het Provinciebestuur Vlaams-Brabant.

Privacy? Wat en waarom?

Wanneer je in contact staat met Konekt vzw - omdat je deelneemt aan onze vormingen of activiteiten, wanneer je onze brochures en/of nieuwsbrieven ontvangt - dan verzamelen we bepaalde persoonsgegevens van jou. Wij hechten veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Daarom houden we ons aan de wet- en regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR). In deze privacyverklaring geven we je graag meer uitleg.

Welke gegevens verzamelt Konekt vzw van jou?

Wanneer je een deelnemer bent

 • Konekt vzw houdt volgende gegevens bij wanneer je jezelf inschrijft via onze website: jouw voornaam, naam, postadres, e-mailadres, telefoonnummer, geslacht, geboortedatum, facturatiegegevens en specifieke ondersteuning. Deze gegevens hebben we nodig om je te kunnen inschrijven en jou een bevestiging via e-mail te bezorgen. Via het facturatiemailadres bezorgen we jou dan de factuur. Je telefoonnummer houden we bij om je te kunnen contacteren bij een eventuele wijziging of annulatie van de vorming.
 • Konekt ontvangt subsidies van de overheid. Daarvoor houden we je geboortedatum en geslacht bij. Deze gegevens verwerken we anoniem.
 • Voor sommige vormingen vragen we enkele medische gegevens van jou op. Ze worden bijgehouden door de verantwoordelijke van de vorming en meegedeeld aan de andere begeleiders  die mee zijn. We vragen deze gegevens zodat we je de juiste begeleiding kunnen geven bij een medisch spoedgeval. Deze  gegevens worden vernietigd na afloop van de vorming.
 • Wanneer niet jijzelf maar iemand anders jou inschrijft, dan gaan we ervan uit dat jij de toestemming hebt gegeven om je persoonsgegevens door te geven.

Wanneer je een freelancer/lesgever bent

 • We verzamelen dezelfde gegevens van jou als van de deelnemers.
 • Wanneer je een statuut als zelfstandige heb, vragen we het btw-nummer en/of ondernemingsnummer van jouw organisatie, evenals jouw rekeningnummer.

Wanneer je een vrijwilliger bent

 • Dan verzamelen wij van jou dezelfde gegevens als van de deelnemers.
 • We noteren jouw persoonlijke interesses en voorkeuren over de activiteiten jij als vrijwilliger kunt opnemen.

Wanneer je een verenigingswerker bent

 • Dan verzamelen wij van jou dezelfde gegevens als van de deelnemers, en bijkomend jouw rijksregisternummer om je te kunnen registeren in de 'onlinedienst bijklussen'.
 • We noteren jouw persoonlijke interesses en voorkeuren over de activiteiten jij als verenigingswerker kunt opnemen.

Waarom bewaren we jouw gegevens?

Dat doen we in de eerste plaats voor administratieve doeleinden, zoals we hierboven uitlegden. We moeten deze gegevens ook kunnen rapporteren aan de overheid en andere projectpartners.

Wat doet Konekt vzw met foto’s en filmpjes?

We maken tijdens onze activiteiten vaak foto's en filmpjes. Die gebruiken we in onze nieuwsbrief, brochures, website en sociale media, alsook in de rapportering voor de overheid en andere organisaties die ons financieel steunen. Wanneer je jezelf inschrijft voor een activiteit, kun je aangeven of we al dan niet foto's van jou mogen nemen en ze mogen gebruiken in onze publicaties.

Wie heeft er toegang tot jouw gegevens?

Jouw gegevens worden bewaard in een beveiligde database, waar enkel vaste medewerkers van Konekt toegang tot hebben. We geven jouw gegevens niet door aan andere partijen, tenzij dit wettelijk verplicht is.
Er zijn 3 uitzonderingen:

 • Neem je deel aan een vorming die wordt begeleid door een freelancer of partnerorganisatie, dan bezorgen we hem/hen ook jouw gegevens voor een goed verloop van de vorming.
 • Een extern bedrijf verstuurt onze cursusbrochures. Zij ontvangen van ons jouw adresgegevens.
 • Wanneer je graag carpoolt met andere deelnemers van de vorming, dan kunnen we je contactgegevens doorgeven aan deelnemers uit jouw buurt.

Wij vragen aan onze partners om jouw gegevens enkel te gebruiken in het kader van Konekt-activiteiten en rapportage aan de overheid.

Hoe beschermen we jouw gegevens?

Jouw gegevens worden bewaard in onze database. Die is enkel toegankelijk voor vaste medewerkers van Konekt en wordt op onze server beschermd via een gebruikersnaam en wachtwoord. We bewaren jouw gegevens tot en met 5 jaar na jouw laatste deelname aan een vorming.

Gevoelige medische informatie is enkel toegankelijk voor de verantwoordelijke van de vorming en de administratieve medewerker die deze gegevens ontvangt. Ze worden vernietigd na afloop van de vorming. Als de vorming door een freelancer gegeven wordt, dan heeft hij/zij ook toegang tot jouw gegevens, evenals eventuele vrijwilligers.

Welke rechten heb jij met betrekking tot jouw gegevens?

Je hebt recht op inzage, wijziging en vernietiging van jouw gegevens in onze database. Je kunt ons op elk moment vragen om jouw gegevens te bekijken, te laten veranderen of te verwijderen. Je hiervoor een mailtje sturen naar info@konekt.be. Je gegevens verwijderen kan natuurlijk niet zolang je nog ingeschreven bent voor vormingen.

Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de Privacycommissie. Die houdt toezicht op de bescherming van jouw privacy.

Heb je nog ander vragen over ons privacybeleid? Je kunt ons altijd bereiken via:

Konekt vzw
Lijnmolenstraat 153
9040 Sint-Amandsberg
09 261 57 50
info@konekt.be